30 червня – святковий та незабутній день для 28 людей з чотирьох помісних церков Львова. Адже саме сьогодні відбулася особлива подія, коли ці люди, одягнені у білі одежі обіцяли перед Богом і Церквою добре сумління на все своє життя, вступаючи у Заповіт з Богом через водне хрещення.
Розпочав святкове служіння пресвітер церкви «Преображення» Віктор Гайдучок привітанням Львіських церков з хрещенням тих, хто приєднується до великої сім`ї спасенних людей. Він нагадав подію, яка сталася ще у першій апостольській церкві, коли багато людей задавалося питанням: Що робити, щоб спастися? І через проповідь апостолів покаялося і охрестилося 3000 людей. Сьогодні це питання не менш актуальне і для нашого покоління людей. І відповідь така ж : покаятися і охреститися!
Зі словом настанови звернувся до присутніх пресвітер помісної церкви Ярослав Назаркевич. Він докладно розкрив нюанси щодо обітниці доброго сумління. Що ж це таке – добре сумління і яке воно в дії?
Сумління – Богом дана людині здатність проводити самооцінку своїх думок, слів і вчинків на предмет правильності і, головне, моральності. Сумління для душі людини, що нервова система для тіла людини: обоє скеровують тіло до дій і обоє сигналізують про біль. Чому сумління болить?
Коли ми діємо наперекір нашій системі цінностей, коли порушуємо суспільні або ж, особливо, власні моральні норми – буде боліти!
Як же Бог звільняє нас від мук сумління? Згідно післання до євреїв. Розділ 9, вірш 13 – «кров Христа, що Себе непорочного Богу приніс Святим Духом, очистить наше сумління від мертвих учинків, щоб служити нам Богові Живому!»
Отож, сумління є чистим або ж ДОБРИМ, коли сам Бог знімає нашу провину… Коли жоден гріх не розділяє нас з Богом… І Бог, який знає, наскільки далекими від досконалості ми є, наскільки слабкими часами, обіцяє нам прощення і нове очищення сумління, коли ми про це попросимо. Є біблійний текст, який кожен християнин повинен знати назубок і використовувати часто 1 Івана 1.9 – “Коли ми гріхи Свої визнаємо, то Він – вірний і праведний, щоб гріхи нам простити і очистити нас від неправди всілякої”.
Ще один символізм хрещення – ми вмираємо для гріха, нас неначе ховають, коли занурюють у воду, і потім ми воскресаємо для того, щоб жити по-новому. Таким чином ми стаємо схожими на Ісуса Христа, Який помер, був похований і воскрес.
А до чого тут добре сумління?
МИ ПЕРЕД ЛИЦЕМ СВІДКІВ КАЖЕМО БОГОВІ «ТАК» // Ми засвідчуємо, що отримали з Божих рук ДОБРЕ СУМЛІННЯ (що нам прощено, що ми в мирі з Богом), і у хрещенні ми БЕРЕМО НА СЕБЕ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БЕРЕГТИ ЦЕЙ БОЖИЙ ПОДАРУНОК ЩОБ ЖИТИ ЖИТТЯМ СПАСЕННОЇ ЛЮДИНИ ЗАРАЗ НА ЗЕМЛІ І ПЕРЕЙТИ У ВІЧНІСТЬ СПАСЕННОЮ ЛЮДИНОЮ.
Яка користь від чистого сумління?
• Якщо коротко – користь велика і благословіння чудові.
• Чисте сумління робить життя значно приємнішим.
• Чисте сумління проганяє страх з нашого життя.
• Чисте сумління є нашим тилом у наших свідченнях /розповідях іншим про Христа.
• Чисте сумління дуже допомагає у складних моментах: коли ти можеш сказати: так, мої обставини – не найкращі, але я знаю, що беріг своє сумління чистим і завжди намагався догоджати Богу Дії 24:16 І я пильно дбаю про те, щоб завсіди мати сумління невинне, щодо Бога й людей.
Львівська церква «Дім Євангелія» прийняла до своє дружної сім`ї і радо вітала 18 нових членів. Пам`ятний подарунок – Біблія та свідоцтво про Хрещення, а також квіти залишаться як добра пам`ять про цю незабутню мить у їхньому житті.

Коментарі