Пасха – подія, яка спонукує до роздумів та прийняття певних рішень. Пасха – «пройти мимо». Ангел смерті пройшов мимо тих, чий дім був позначений кров`ю невинного ягняти. Пройшов – і залишилися при житті первенці. Але потрібен був крок віри тих, хто мешкав у домі, щоб виконати Боже повеління. За те, щоб жили первенці, була пролита кров ягняти. Ця істина відклалася у свідомості єврейського вибраного народу на всі віки. Пасха асоціюється з спасінням і викупленням. Для нас, новозавітніх християн, Пасха означає бути прощеним, захищеним, викупленим. Наша Пасха – Христос. Він помер, але смерть не змогла отримати перемогу над життям. Христос воскрес! Воскресіння – це свято живої надії, що надихає втомлені, знівечені гріхом душі, дає силу попри всі життєві негаразди бачити руку Божу у житті, прокладає шлях до блаженної вічності у оселях Небесного Батька. Адже, прийнявши вірою жертву Христову, ми стаємо під захист жертовної крові невинного Агнця Божого – Ісуса Христа, і отримуємо право бути Дитиною Божою.

Роздуми про Воскресіння знаходять відгук у душах людських, торкають сердечні струни, творять хвалу Воскреслому Переможцю. Звучать пісні, лунають вірші, ллються мелодії – і все для Того, Хто є джерелом натхнення. Діти, підлітки, дорослі брати і сестри нашої церкви готувалися до свята. Два дні пасхальних Богослужінь проминули «на одному подиху». Багато було сказано братами-служителями проповідей, у яких зверталася увага на різні аспекти славної події Воскресіння Христового, продекламовано віршів, заспівано пісень, виконано мелодій, занесено молитов вдячності. Кожна присутня душа мала можливість взяти для себе поживу з багатого духовного столу і відповісти на запитання:«Що ж для мене особисто значить Воскресіння?»

Коментарі