У час розвинених комп`ютерних технологій та різноманітних засобів для спілкування, як не дивно, але гостро стоїть питання самотності серед молодих людей, так і старшого покоління. Тема, яку запропонував молодіжний рух «Час змін» – «Як подолати самотність» знайшла відгук у багатьох серцях і зібрала усіх, хто відчуває себе молодим, на молодіжне спілкування, незмінно, в останній вівторок місяця.

Як часто можна почути такі фрази: «Мене ніхто не розуміє!», «Не сприймають в колективі!». Невпевненість, страх, пустота, пригніченість – ось, що людина відчуває в цей час. Тож, як позбутися відчуття самотності?

Розпочали спілкування спільною молитвою. Група прославлення вела усіх в поклонінні Богу через спів пісень. Молодь з нетерпінням очікувала розкриття теми через Слово живого Бога. Спікером цього разу був Ярослав Пиж.

На початку ми з’ясували характерні риси самотності та їх антоніми. Цікаво,що у світі до 90% людей переживають хронічну самотність. Це ж скільки дівчат та хлопців вважають свою цінність рівну нулю!

Самотність – один з етапів, який Бог використовує для того,щоб поговорити з нами, змінити думки та серце. Ісус Христос також пережив почуття самотності ради нас. У Євангелії від Матвія записано: «Боже Мій,Боже Мій,нащо Мене Ти покинув?» Самотність дорівнює болі,тож можна тільки уявити, як важко було Ісусу,коли всі покинули Його.

Бог говорить до людини,коли вона самотня. Вникаючи в Писання, помічаємо, що Господь промовляв до людей в пустині,що є символом одинокості,безлюддя,а отже і самотності. Шумне середовище настільки заглушує Слово,що людина не в змозі почути,що хоче сказати їй в цей час сам Бог.

Тож як же позбутись цього відчуття? Дивіться на Бога, як на улюбленого, справді скучайте за Ним. Він стане вашим найкращим другом. Молитва допоможе в час самотності.

Не думала,що ця тема для мене стане такою цікавою та потрібною. Живучи з Христом,загорнувшись в Його любов і турботу,ще раз переконуєшся, що не будеш покинутою чи непотрібно, бо ти – особлива в очах Бога.

Наприкінці спілкування усі обмінялися молитовними потребами, адже молитва за когось – це вже прояв турботи і уваги до того, хто, можливо, саме зараз переживає це гнітюче почуття самотності.

Завершилося молодіжне єднання традиційно чаюванням, дружнім спілкуванням і щирими усмішками підбадьорення один одного.

Ляна Пенюк

Коментарі